KSM Itäpoiju 2017

Koulukiusaamista vastaan

Pohitullin KiVa-ryhmän jäsenet Sanna Koivunen (vas.), Sanna Alanen, Hille Mierlahti, Maisa Eskola ja Jenni Hannula suunnittelivat syksylle hyvien tapojen teemaa. Oppilaat saavat merkitä ylös esimerkiksi tervehdykset ja kiitokset.

Pohitullin KiVa-ryhmän jäsenet Sanna Koivunen (vas.), Sanna Alanen, Hille Mierlahti, Maisa Eskola ja Jenni Hannula suunnittelivat syksylle hyvien tapojen teemaa. Oppilaat saavat merkitä ylös esimerkiksi tervehdykset ja kiitokset.

Koulukiusatuksi joutuminen on asia, joka voi pahimmassa tapauksessa jättää jälkensä koko loppuelämään. Kaikki voi alkaa pienestä nimittelystä, mutta johtaa jopa fyysiseen väkivaltaan.

Kouluissa kiusaaminen halutaan pysäyttää heti alkuunsa. Moni koulu on mukana KiVa-hankkeessa, jonka tehtävänä on ehkäistä koulukiusaamista.

– Toistuvat tilanteet sanoin, teoin tai jopa tekstiviestein, yksi Pohitullin koulun KiVa-tiimin jäsenistä Hille Mierlahti kuvailee erilaisia kiusaamisen olomuotoja.

KiVa tulee sanoista kiusaamisen vastainen tai kiusaamista vastustava. Hanke on kehitetty Turun yliopistossa opetusministeriön rahoittamana jo vuonna 2006. Sen jälkeen se on levinnyt eri puolille Suomea, myös Uudessakaupungissa koulut ovat sitoutuneet hankkeeseen.

Pohitullin koulun KiVa-tiimissä osa opettajista on ollut mukana jo kahtena viime vuonna, osa on liittynyt ryhmään tänä syksynä. Tänä lukuvuonna ryhmään kuuluvat opettajat Hille Mierlahti, Sanna Alanen, Maisa Eskola ja Sanna Koivunen sekä uusi koulukuraattori Jenni Hannula.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Summeri 2018

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.