KSM Itäpoiju 2017

Kaksinkertainen arviointi Uudenkaupungin seurakunnasta

mattiUudenkaupungin seurakunnassa on parhaillaan meneillään piispantarkastus. Piispan tarkastuksen kohteina ovat perinteisesti sekä seurakunnan toiminta että sen hallinto ja talous. Paljon tietoa tarkastusta varten on paperilla, mutta piispa Kaarlo Kalliala on tavannut tarkastuksen yhteydessä myös seurakunnan työntekijöitä ja luottamushenkilöitä. Lisäksi hän on tavannut ja tapaa seurueineen seurakuntalaisia, sillä ohjelmassa on vierailu autotehtaalla, Vahteruksessa, Uudenkaupungin psykiatrisessa sairaalassa, eläkeläisten Torstaipysäkissä ja kaupungin johdon ja luottamushenkilöiden luona.

Piispantarkastus päättyy sunnuntaina Uudenkaupungin kirkossa piispan messuun, jonka jälkeen kirkossa kuullaan tarkastuksen loppupuheenvuoro. Siinä saadaan piispan ja hänen avustajiensa arvio seurakunnan toiminnan ja talouden tilasta. Tällaiset tarkastukset ovat tietenkin tärkeitä ja tarpeellisia. On hyvä, että joskus myös ulkopuolinen asiantunteva taho arvioi, miten on toimittu.

Uusikaupunkilaisilla itsellään on mahdollisuus arvioida seurakuntansa toimintaa ja taloutta puolestaan seurakuntavaaleissa, jotka käynnistyvät ennakkoäänestyksen merkeissä heti maanantaina. Varsinainen vaalipäivä on on isänpäivä 9. marraskuuta.

Ehdokkaita vaaleissa on neljällä listalla kaikkiaan 79, joten valinnanvaraa pitäisi löytyä kaikille. Nyt kirkkovaltuustoon valittavat luottamushenkilöt käyttävät tärkeää päätösvaltaa seuraavien neljän vuoden ajan. Nyt tarvitaan vaalien tunnuksen mukaisesti uskoa hyvän tekemiseen.

Päätoimittaja Matti Jussila

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.