KSM Itäpoiju 2017

Keskiasteen koulutus turvattava

Keskiasteen koulutuksen jatkuminen Uudessakaupungissa on jatkossa uhattuna vakavalla tavalla. Vaarassa on sekä lukio-opetus että ammatillinen koulutus. Mikäli pahimmat vaihtoehdot toteutuisivat, merkitsi se sekä nuorten koulutusmahdollisuuksien ratkaisevaa vähenemistä Uudessakaupungissa että vakavaa iskua koko kaupungin kehitykselle ja vetovoimaisuudelle.

Syy tähän uhkaavaan tilanteeseen on sekä lukion että Novidan kohdalla perimmältään sama eli toimintojen keskittäminen isompiin yksiköihin. Lukioiden osalta tämä tapahtuu tulossa olevan lukiouudistuksen yhteydessä. Uudet lukiokoulutuksen järjestämisluvat tulevat haettaviksi ensi vuonna ja nyt näyttää siltä, että luvan koulutuksen järjestämiseen vuodesta 2017 eteen päin saa nykyistä selvästi harvempi. Sekä Uusikaupunki että Laitila saattavatkin menettää oman lukionsa. Vakkasuomalaisten oppilaiden olisi silloin haettava lukio-opetusta joko Turusta tai Raumalta. On helppo hahmotella, mitä tämä merkitsisi oppilaiden opintomahdollisuuksille ja koulutukselliselle tasa-arvoisuudelle.

Novidan osalta uhkana on sulautuminen Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymään ja itsenäisyyden ja paikallisen päätösvallan menettäminen. Novidan kohdalla on kuitenkin edelleen toiveita myös toisenlaisesta ratkaisusta.
Sekä lukion että Novidan tulevaisuuden turvaaminen vaatii kaupungin päättäjiltä nyt ensinnäkin tilanteen vakavuuden täysimääräistä tajuamista. Sen jälkeen tarvitaan tehokkaita toimenpiteitä, jotta pahimmat uhkakuvat voidaan välttää.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Summeri 2018

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.