KSM Itäpoiju 2017

Koulukiusaaminen kitkettävä

Koulukiusaaminen on kiusallinen ja varsin valitettava ongelma, jonka kitkeminen kokonaan näyttää olevan kovin vaikeaa. Kouluissa opettajat ja muu henkilökunta sekä erityiset KiVa-tiimit eli kiusaamisen vastaiset ryhmät tekevät varmasti parhaansa. Myös toisilla oppilailla voi olla iso merkitys kavereittensa kiusaamisen estämisessä.

Uusikaupunkilaisten koulujen vanhempainyhdistykset ovat kuitenkin todenneet, että nyt tarvitaan myös ylimääräistä herätystä huomaamaan tämä vakava ongelma. Kaikki vanhempainyhdistykset ovat koonneet voimansa ja järjestävät yhdessä kiusaamisen vastaisen tapahtuman, johon saapuu vieraaksi kaksi Duudsonien jäsentä. Duudsonit ovat jo pitkään tehneet työtä koulukiusaamista vastaan ja on helppo uskoa, että heidän sanomansa menee perille nuorten keskuudessa.

Pohitullissa järjestetään kuukauden kuluttua koulupäivän aikana kaksi tilaisuutta, joihin kaikki uusikaupunkilaiset peruskoululaiset pääsevät mukaan. Merkittävää on, että Duudsonit allekirjoittavat tilaisuudessa sopimuksen, jossa luvataan olla kiusaamatta. Myöhemmin kaikki oppilaat saavat allekirjoittaa saman sopimuksen omassa luokassaan. Sopimus saatetaan lisäksi asettaa näkyvälle paikalle luokassa. Hyvä ajatus.

Vanhempainyhdistykset ansaitsevat kaiken kaikkiaan onnittelut ja kiitokset erinomaisesta ideasta ja sen tuloksellisesta toteuttamisesta yhteisvoimin. Hankkeen toteuttamiseen ne tarvitsevat myös taloudellista tukea ja näin hyvään tarkoitukseen sitä luulisi Uudestakaupungista löytyvän.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.