KSM Itäpoiju 2017

Liikenneturvallisuusongelmat kuskien korvien välistä

Vakka-Suomen seudulla on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana yhteensä 498 henkilövahinkoon johtanutta liikenneonnettomuutta. Asukaslukuun suhteutettuna seudulla tapahtuu selvästi enemmän kuolemaan ja loukkaantumiseen johtaneita liikenneonnettomuuksia kuin maassa keskimäärin. Nuorten onnettomuusriski on moninkertainen väestön keskiarvoon nähden. Myös täällä onnettomuuksien vakavuusaste on keskimääräistä korkeampi.

Seudulla viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtuneissa liikenneonnettomuuksissa menehtyi 32 henkilöä ja loukkaantui noin 600 henkilöä. Tyypillinen onnettomuuden uhri on nuori, joka on liikenteessä mopolla, moottoripyörällä tai henkilöautolla.

Liikennekäyttäytyminen ja muut inhimilliset riskitekijät ovat merkittävin yksittäinen tekijä liikenneonnettomuuksien taustalla. Suurin liikenneturvallisuusongelma kyselyiden vastaajien mielestä on kuskin korvien välissä.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien analyysien mukaan Vakka-Suomen seudulla tapahtuneissa kuolemaan johtaneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa kuljettaja on ollut alkoholin vaikutuksen alaisena lähes joka kolmannessa onnettomuudessa ja merkittävää ylinopeutta ajoi reilu kolmannes onnettomuuskuljettajista. Tyypillisimmät välittömät riskitekijät onnettomuuksien taustalta ovat ajoneuvon käsittelyvirheet tai ajotoiminnot, osallisen ennakointi ja arviointivirheet sekä osallisen havaintovirheet. Turvavyön käyttö olisi pelastanut kuolemalta seitsemän henkilöä.

Meillä vakkasuomalaisilla on syytä parantaa asennettamme liikenteessä.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Summeri 2018

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.