KSM Itäpoiju 2017

Sairaala suurten muutosten edessä

Vakka-Suomen aluesairaala on suurten muutosten edessä. Paineita muutokseen synnyttävät sekä aluesairaaloiden ja Tyksin yhteistoiminnan tiivistyminen että taloudelliset tosiasiat.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi tiistaisessa kokouksessaan ns. yksi sairaala -uudistuksen. Siinä toiminnallinen ja taloudellinen vastuu potilaiden hoidoista keskitetään toimialajohtajille, jotka toimivat yhteistyössä aluesairaaloiden ylilääkärien ja johtavien hoitajien kanssa. Lisäksi nykyinen alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen johtokunta lakkautetaan ja tilalle tulee lähipalvelulautakunta. Lyhyesti sanottuna uudistuksella pyritään potilaiden sujuvampaan hoitoon ja tehokkaampaan toimintaan. Samalla paikallinen päätösvalta vähenee oleellisesti sekä sairaalassa että luottamushenkilöhallinnossa.

Taloudellisia paineita päättäjille lastasi konsultti Eero Vaissi, jonka mielestä juuri Vakka-Suomen aluesairaala aiheuttaa Uudenkaupungin suuret erikoissairaanhoidon menot. Näin siitä huolimatta, että yksikköhinnat ovat täällä halvemmat kuin Turussa. Syynä on se, että kun palveluja on tarjolla, niitä myös käytetään. Hän muistutti, että halvassakin kaupassa saa syntymään suuren laskun, kun ostaa paljon ja otti esimerkiksi Ikean.

Vaissin viesti uusikaupunkilaisille päättäjille oli todella tyly: jos sairaala yritetään säilyttää nykyisellään eikä muutoksia ryhdytä toteuttamaan, on edessä tuhon tie ja lopun alku.

Päättäjiltä vaaditaankin nyt todellista viisautta ja ripeitä toimia.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.