KSM Itäpoiju 2017

Uudessakaupungissa juuret ovat syvässä

Piispa Kaarlo Kalliala käsitteli piispantarkastuksen messussa pitämässään saarnassa Uudenkaupungin seudun syviä hengellisiä juuria. Piispa kertoi, että koulun uskonnonopetuksesta hänelle jäi mieleen kuin kaikki olennainen ja tärkeä olisi tapahtunut ”Kalannin seudulla”.

-Ehkä Putsaari on niinkin vanha kappelin paikka kuin nyt vanhimmaksi tunnustettu Kaarinan Ristimäki – ehkä juuri siellä on ensin havaittu, että Jeesus Kristus on maailman valo? Sitä varmemmin Liisa Erkintyttären kokemuksesta alkaneiden herätysten – uskon kirkastumisen, omakohtaistumisen ja syventymisen – jatkumon alkupiste on juuri täällä. Syvät juuret eivät tuota matalaa kasvustoa, vaan päinvastoin antavat voimaa ties mille vihannoinnille. Niinpä Uudessakaupungissa jos missä on edellytykset nähdä maailma ja elämä toisaalta sellaisenaan, todellisina ja toisaalta sellaisina kuin miltä ne uskon valossa näyttävät, piispa sanoi saarnassaan.

Hänen mukaansa toisaalta ei ole ollenkaan kummallista, jos elämä nykyisellään tuntuu epävarmalta ja maailma pimeältä paikalta. Eikä ole perusteetonta kokea, että Uudessakaupungissakin elämisessä voisi olla merkityksettömyyden sivumaku.

Piispa jättikin vakavan velvoitteen seurakunnalle. Kristittyjen asiana on osoittaa ja todellistaa, että elämällä on kuin onkin mieli.

– Kun Jumala kuulee meitä syntisiä, hän ohjaa meidät syntiset toinen toisemme luo viedäksemme toinen toisemme uskon, mielen ja toivon valoon, piispa muistutti.

Tärkeä viesti arkisen elämän keskelle. Kaikille.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.