KSM Itäpoiju 2017

Lapset ja nuoret vähenevät

Väestöennusteet povaavat, että lapset ja nuoret vähenevät Uudessakaupungissa. Uudenkaupungin asukkaiden määrä laskisi lähes tuhannella vuoteen 2029 mennessä. Jos ennusteet pitävät paikkansa, se tietää sitä, että kaupungissamme on lapsimäärän nähden paljon mm. päiväkoteja ja kouluja. Kaupungin keskustan alueella on viisi kunnallista päiväkotia ja alakoulujakin on kolme.

Ylipäätään kaupungilla on runsaasti kiinteistöjä, joiden kunto nyt tutkitaan ja arvioidaan. Päättäjillä on visainen pulma ratkaistavana; mitkä kiinteistöt pidetään kunnossa ja ajanmukaisena. Osa kaupungin kiinteistöistä kaipaa kiihkeästi kunnostusta, mm. Uudenkaupungin yläkoulua ja uimahallia odottavat miljoonien eurojen kunnostukset.

Mihin kiinteistöihin kaupungilla on tulevina vuosina varaa? Mihin kiinteistöihin eri palveluja ja toimintoja olisi taloudellisinta ja järkevintä sijoittaa? Mm. näihin kysymyksiin kuntapäättäjien on etsittävä ratkaisut.

Uudenkaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen eli päiväkotien ja koulujen kiinteistöistä on valmistunut palveluverkkoselvitys. Selvityksessä jätettiin ulkopuolelle Pyhämaan ja Lokalahden alueet. Yksi vastavalmistuneen selvityksen tarjoama vaihtoehto on, että päiväkotien esiopetus siirrettäisiin Uudenkaupungin keskustan alueella kouluihin. Näin päiväkoteihin saataisiin lisää tilaa ja huonokuntoisesta Merilinnun päiväkodista pystyttäisiin luopumaan. Kouluista mm. 5. ja 6. luokkien opetus siirtyisi yhtenäiskouluun.

Kalannissa päiväkotien esiopetus on ollut jo koulun yhteydessä ja kokemukset ovat olleet siellä hyvät. Joten miksi ei myös täällä Uudenkaupungin keskustassa?

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.