KSM Itäpoiju 2017

Lomailla voi lähelläkin

Taloudellinen alamäki on tehnyt suomalaisista köyhiä ja nuukia. Yhtälö on loistava, sillä se luo toimivat edellytykset mm. lähimatkailulle. Joku voisi melkeinpä sanoa, että jo oli aikakin!

Suomalaiset ovat kokeneet viime vuodet suurta tarvetta laajentaa kokemuspiiriään. Muutamalla satasella on päässyt avartamaan mm. oluttietämystään Keski-Eurooppaan tai vähentämään otsonikerrosta pienille, syrjäisille saarille. Pohjoinen kansa on kokenut olevansa suorastaan pakotettu vierailemaan muinaisissa kalmistoissa ja ostamaan kaiverretun avaimenperän alkuperäiskansalta.

Erilaisissa varausjärjestelmissä vietetty aika on kuin tiimalasi, jossa näkyvät hiljalleen vähenevät elonpäivät. Turvatarkastuksessa hajonneet vyönsoljet leikittelevät kilvan maahan kaatuneen vesipullon pisaroiden kanssa. Naapurin kainalon alta nautittu lihapulla-ateria ja ohi mutkitteleva ikuinen vessajono ovat kruunanneet matkustusmukavuuden lentokoneessa. Määränpäässä jo helpottaa. Ikkunasta näkyy kolme palmua, vatsassa salmonella ja vesijumppaa uima-altaalla joka armias päivä kello 12. Vetäjä on mistäpä muualtakaan kuin Norjasta. Kotiin on kiva tulla. Ei vähiten siksi, että viemäri vetää ja suihkusta tulee jännästi kylmää ja lämmintä vettä ihan sopivassa suhteessa. Mukavaa oli, mutta lepäsitkö?

Kehotan kaikkia lämpimästi tutkimaan mm. Uudenkaupungin matkailun nettisivuja. Lähiseudulla on julmetusti mukavaa ja kiinnostavaa tekemistä. Matkustus on vaivatonta eikä maksa paljon. Myönnän toki, etten lapsena osannut arvostaa esimerkiksi Kalannin huikeaa harmaakivikirkkoa. Ainoa hyvä puoli siinä oli vieressä oleva Annikin kioski, josta sai valita kaikenlaisia irtokarkkeja kymmenellä pennillä. (Terveisiä ikätovereille, jotka varmasti ymmärtävät, että nyt puhutaan viimein asiaa.) En suoranaisesti vaatinut päästä käymään Uudenkaupungin Luotsimuseossa tai jonottanut ensimmäisten joukossa Kauppilan umpipihalle, mutta olin iloinen, että siellä mm. luokkaretkellä käytiin. Sitä paitsi perillä syötiin aina kunnon eväät.

Huolellisesti huvipuistoissa vatkatut lapset ovat tyytyväisiä, mutta sama lopputulos voi tulla monella muullakin tavalla. Lapset eivät välttämättä kaipaa suuria suunnitelmia ja isoja tekemisiä. Varsinkaan, jos niihin ei oikeasti olisi varaa tai ne aiheuttavat vain lisää stressiä. Otetaan siis ihan rauhallisesti lomailun kanssa!

Taina Pärkö-Luotonen
viestintäpäällikkö

 

 

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.