Uudet bussivuorot kannustavat töihin Turusta autotehtaalle

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Autotehtaan sisäisestä logistiikasta huolehtivat HUB tarvitsee lisää tekijöitä.

Turusta Uuteenkaupunkiin tulee uusia linja-autovuoroja kesällä. Vuoroilla on tarkoitus tukea työvoiman sujuvaa liikkumista ja kehittää joukkoliikennettä.

Uudet joukkoliikennevuorot järjestää yhteistyössä Varsinais-Suomen Ely-keskus, Valmet Automotive ja Turun kaupunki. Joukkoliikenteen työmatkapilotilla kannustetaan hakeutumaan Turun seudulta töihin Uudenkaupungin autotehtaalle, kertoo Ely-keskus tiedotteessaan.

Tarkoituksena on tarjota vaihtoehto oman auton käytölle työmatkoilla. Kesällä käynnistyvä liikenne on kaikille avointa, mutta vuorot on ajoitettu autotehtaan työaikoihin sopiviksi ja reitti kulkee Uudenkaupungin linja-autoasemalle tehtaan portin kautta.

Pilottihankkeella pyritään osaltaan vastaamaan Varsinais-Suomen positiivisen rakennemuutoksen tarpeisiin.

Joukkoliikennekokeilu kestää maksimissaan kaksi vuotta. Tavoitteena on, että kokeilun jälkeen työmatkaliikenteen joukkoliikenneyhteys järjestyy markkinaehtoisesti.

Yksittäinen kertalippu Turku–Uusikaupunki-välille maksaa autotehtaan työntekijöille 4 euroa, riippumatta lähtöpaikasta. Muille matkustajille kertalippu on normaalin kilometritaksan mukainen. Ely-keskus asettaa kilometriportaittain kattohinnat, joita ei voi ylittää.

Kuukausilippu Turku–Uusikaupunki-välille maksaa autotehtaan työntekijöille 130 euroa kuukaudessa.

Valmet Automotive rekrytoi kevään aikana Uudenkaupungin autotehtaalle yli 1 000 uutta työntekijää. Sekä autotehtaan että alueen viranomaisten intressinä on tukea työvoiman liikkuvuutta ja löytää työntekijät avoimiin työpaikkoihin, kerrotaan Ely-keskuksen tiedotteessa. Arvion mukaan merkittävä osa uusista työntekijöistä tulee pendelöimään Turun seudulta.

Varsinais-Suomen Ely-keskus vastaa Turku–Uusikaupunki-joukkoliikenneyhteyden järjestämisestä. Liikenteen rahoitus tulee Varsinais-Suomen Ely-keskukselta ja Valmet Automotivelta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Sää
Plus-tilaus
SPM –

mita

seuratoiminta

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.