KSM Itäpoiju 2017

Vuoden journalistinen teko: paikallislehtikatsaus

Paikallislehtiä lukeva Jani Halme palkittiin tänä vuonna viestintäkonserni Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla. Parikkalasta lähtöisin oleva ja nykyään Helsingin Punavuoressa asuva luova johtaja tilasi viime syksynä 163 suomalaista paikallislehteä.

Twitter-tilillään hän julkaisee Kotimaan katsaus -videoita, joissa hän lukee ääneen mielenkiintoisia uutisia eri puolilta maata. Halme kuvaili tunnelmiaan valinnan jälkeen hämmentyneeksi, sillä hän ei uskonut voittavansa palkintoa. Kotimaan katsauksen tavoite on saada pienille uutisille huomiota ja arvostusta.

Bonnierin mukaan videosarja muistuttaa maan rikkaasta paikallislehdistöstä ja vähentää vastakkainasettelua Helsingin ja muun maan välillä. Halme itse on todennut, että Suomi on niin pieni kansa, ettei sillä ole varaa perheriitoihin. Pienet ja inhimillisesti kohottavat uutiset ovat taistelua valeuutisia vastaan.

Juuri nyt paikallislehdissä ovat vahvasti esillä kuntavaalit. Painetut sanomalehdet ovat ylivoimaisesi tärkeimpiä medioita, kun kuntalaiset hakevat tietoa äänestyspäätöksensä tueksi. Tämä kävi ilmi IRO Researcin joulukuussa tekemästä tutkimuksesta.

Toki lehteen mahtuu paljon muutakin kuin politiikkaa. Esimerkiksi tällä viikolla aiheet ovat vaihdelleet kiinanpystykorvien kevättreffeistä siihen, miten Venäjän vallankumous näkyi Uudessakaupungissa sata vuotta sitten.

Vuoden juttu -sarjassa journalistipalkinnon sai Turun Sanomien Rebekka Härkönen. Hänen juttukokonaisuutensa paljasti, kuinka potilaita oli Turun kaupungin psykiatrisilla osastoilla lääkitty tiedottomiksi, pakkoeristetty ja pahoinpidelty. Palkintolautakunnan mukaan Härkösen työ toimittajana lisäsi potilasturvallisuutta koko maassa ja tehosti valvontaa.

Journalismille on siis edelleen tilausta. Sitä tarvitaan niin epäkohtien kuin positiivisten ja hyvää mieltä tuottavien asioiden esiin nostajana.

 

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.