Autotehdas tekee historiaa

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Valmet Automotive teki tällä viikolla historiaa ja siirtyi maanantaina kolmeen vuoroon ensimmäistä kertaa historiansa aikana. Ja mikä parasta yhtiön tähtäimessä on tänä vuonna uusi tuotantoennätys; se tulee olemaan myös historiaa. Edellinen tuotantoennätys on vuodelta 2015, jolloin tehtaalta valmistui yli 70 000 A-mersua.

Kevään ja alkukesän rekrytoinnit, sadat uudet työntekijät kertovat osaltaan myös, että tehtaan tilauskirja on tänä vuonna aivan toisilla lukemilla kuin se on ollut viime vuosina. Autotehtaan Mercedes-Benz -mallit, A-malli ja katumaasturi GLC myyvät maailmalla hyvin.

Kolmivuoro ja kesälomien jälkeen muutos kuuteen työpäivään viikossa kertovat, että myös uuden, tulevan Mercedes-Benzin mallin odotetaan löytävän hyvin ostajansa.

Autotehtaan ja Daimerin yhteistyö jatkuu tulevina vuosina, sillä tehdas saa valmistettavakseen A-sarjan korvaavan auton. Keväällä kerrottiin, että auto on seuraavan sukupolven kompaktiauto. Sopimuksesta on lisäksi kerrottu, että se on samansuuruinen ja -kestoinen kuin nykyiset sopimukset eli kolme vuotta ja noin 100 000 autoa. Tosin A-sarjan kohdalla nykyinen sopimus on jo lähes tuplaantunut, sillä alkuperäistä tuotantosopimusta jatkettiin A-sarjan hyvän menekin vuoksi.

Autotehtaalla työskenteli tammikuussa noin 1 900 henkilöä ja tällä hetkellä henkilökuntaa on jo noin 3 500. Edelleen autotehdas palkkaa uusia työntekijöitä niin tuotantoon kuin tehtaan sisäiseen logistiikkaan. Ja näissä henkilöstömäärissä vaihtuvuuden vuoksi tehtaalla tarvitaan jatkuvasti uusia tekijöitä. Valmet Automotive-konsernin palveluksessa on Euroopassa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa kaikkiaan noin 5 000 henkilöä.

Se on myös historiaa.

Autotehtaan ja Daimerin yhteistyö jatkuu tulevina vuosina, sillä tehdas saa valmistettavakseen A-sarjan korvaavan auton.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Sää
Plus-tilaus
SPM –

mita

seuratoiminta

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.