KSM Itäpoiju 2017

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon teemana Kärhämä

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko muistaa sadan vuoden takaista Suomen sisällissotaa kesällä 2018 teemalla Kärhämä – sota, riita ja ristiriita. Vuoden teema pureutuu Suomen itsenäisyyden alkutaipaleen kipeään poliittiseen tilanteeseen, mutta laajentuu myös subjektiivisiin ristiriitoihin ja kotimaisen kirjallisuuden riidanhaastajiin.

Kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana jatkaa viimeistä vuotta kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme. Hurmeen seuraajasta tiedotetaan lisää keväällä 2018.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon tunnuspiirteeksi muodostunut korkeatasoinen ja kokeileva teatteritarjonta painottuu kotimaisen näytelmäkirjallisuuden klassikoihin. Ensi kesänä ohjelmistossa on Kilven teosten dramatisointien lisäksi sovituksia muun muassa Marja-Liisa Vartion tuotannosta sekä Algot Untolan elämästä.

Vuosien mittaan Volter Kilpi -viikon tarjontaa on uudistettu tuomalla teatterin rinnalle ensin klassista musiikkia ja viime vuosina elokuvaa, tanssia, kansanmusiikkia, nukketeatteria, performanssia sekä videotaidetta. Tapahtumasta on muodostunut eri taiteen ja tieteen aloja rohkeasti yhdistävä kirjallisuusfestivaali, joka on vakiinnuttanut paikkansa kulttuuritapahtumien kentällä.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietetään ensi kesänä 11.–15.7.2018. Kesän ohjelma julkistetaan ja tapahtuman lipunmyynti käynnistyy maaliskuussa 2018.

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.