KSM Itäpoiju 2017

Hyville tyypeille on nyt kysyntää työelämässä

Kukapa olisi uskonut vielä vuosi sitten, että Varsinais-Suomen monet yritykset kärsivät työvoimapulasta. Laiva- ja autoteollisuuden positiivinen rakennemuutos selätti taantuman, mutta työvoimaa tarvitaan nyt myös monilla muilla aloilla.

Tekemisen meininki työmarkkinoilla näkyy ensi viikon keskiviikkona Turun messukeskuksessa järjestettävässä RekryExpo -tapahtumassa. Se saattaa yhteen työtä tarjoavat yritykset ja potentiaaliset työntekijät.

Uudenkaupungin kaupunki ja paikallisia yrityksiä on mukana ensimmäistä kertaa järjestettävässä tapahtumassa, josta saa tietoa tämän lehden mukana jaettavasta muhkeasta erikoisliitteestä. Sen tekemiseen ovat osallistuneet Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat sekä Uudenkaupungin Sanomat ja muut TS-yhtymän paikallislehdet.

Varsinais-Suomen Ely-keskus on arvioinut, että uusia työpaikkoja voi syntyä Lounais-Suomeen jopa 30 000 seuraavan viiden vuoden aikana. Uudenkaupungin autotehdas on palkannut viime syksystä lähtien noin 2000 uutta työntekijää. Tehtäviin on hakenut tuhansia eri puolilta Suomea.

Suomen historian suurimmaksi rekrytointihankkeeksi luonnehdittu kampanja ei olisi onnistunut ilman uudenlaisia tapoja. Kampanjalle rakennettiin muun muassa oma Autotehtaan sankarit -nettisivusto, jossa esitellään Uuteenkaupunkiin töihin muuttaneita ihmisiä sekä kaupunkia ja vapaa-ajan palveluja. Myös autotehtaan henkilöstöosaston osaaminen, positiivinen asenne sekä vahva usko onnistumiseen ovat olleet ratkaisevia.

Uudenkaupungin kaupunki on vastannut haasteisiin muun muassa luomalla verkostoja sosiaaliseen mediaan. Tulijoita kiinnostavat paitsi itse työ myös kaupunki, sen palvelut ja tietysti asuntotarjonta.

Työpaikoilla on nyt kysyntää hyville tyypeille. Turun messutapahtuma on yleisölle maksuton, joten kynnys lähteä katsastamaan työmarkkinoita on matala. Messuilla on helppoa kysyä eri alojen työtehtävistä, palkkatasosta ja muista asioista.

Uusia työpaikkoja voi syntyä Lounais-Suomeen jopa 30 000 seuraavan viiden vuoden aikana.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.