KSM Itäpoiju 2017

Kustavin Mörk Ö -viikolla luetaan Alastalon salissa -romaania ääneen

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty ja valtavan suosion kerännyt Kustavin pimeintä syysaikaa elävöittävä kulttuuritapahtuma Mörk Ö -viikko käynnistyy tänään.

Mörk Ö -viikon virallisia avajaisia vietetään tänään keskiviikkona 8.11. klo 18 Kustavin torilla ja kylänraitin varrella, kun kylätie valaistaan viime vuoden tapaan lyhdyin Kustavin kajo -lyhtytempauksella.

Torstaina ohjelmassa on Vakka-Suomen alueen ensimmäisen Novellikoukku-tapaaminen Kustavin kirjastossa, led-frisbeegolfia sekä Linnunrata-ilta Kustavin Savipajalla.

Perjantai käynnistyy Reunoilla-lyhytelokuvatapahtuman koululaisnäytöksellä sekä kaikille avoimella näytöksellä. Illan suussa askarrellaan pimeässä hohtavissa hamahelmistä koruja ja koristeita kuvataiteilija Sanna Vainionpään johdolla sekä vietetään tunnelmallista neulontahetkeä Kustavin Savipajan joulukahvilassa.

Lauantaina vuorossa ovat Alastalon salissa -romaanin ääneen lukemisen maailmanennätyksen tavoittelu sekä loppuunvarattu Kauhua Kustavissa -kierros.

Lisäksi Marita Juopperin taidenäyttely ”Metsien eläimet ja möröt” on auki Hellevaaran aitassa (Tavikuja 1) joka päivä sunnuntaihin asti klo 10-21. Kustavin Salessa on käynnissä piirustuskilpailu, jonka satoa on esillä kaupan seinällä viikonloppuna.

Tapahtumarikas pääosin ilmaistapahtumista koostuva viikko huipentuu lauantai-iltana Ströömi virtaa -runoesitykseen Kustavin kirkossa. Konsertissa kuullaan kustavilaisen Hilkka-Oksama Valtosen kirjoittamia runoja Kustavin kirkkomaalle haudatuista pitäjäläisille tutuista saaristolaisista.

Tapahtuman järjestämistä koordinoi Kustavin kirjallisuusyhdistys ry. Viikon ohjelma on kustavilaisten yrittäjien, yhdistysten ja muiden toimijoiden tuottamaa. Suurin osa viikon tapahtumista on maksuttomia ja järjestetään talkoovoimin.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.