KSM Itäpoiju 2017

Aktiivinen vanhusneuvosto on kaupungin etu

Ilmaiset liukuesteet ja paremmat julkiset liikennepalvelut ikäihmisille, kirjaston säilyttäminen keskellä kaupunkia ja esteetön rakentaminen. Kevään kuntavaalien jälkeen valitulla Uudenkaupungin vanhusneuvostolla riittää edunvalvontaa kaupungissa, joka on Suomen nopeimmin ikääntyviä.

Positiivinen rakennemuutos tuo kaupunkiin nuoria asukkaita, mutta kasvava kaupunki houkuttelee myös eläkeikäisiä paluumuuttajia. Aktiivinen vanhusneuvosto on kaupungin elinvoiman kannalta tärkeä asia.

Ikääntyvästä väestöstä puhutaan valitettavan usein kulueränä, vaikka enemmän pitäisi nostaa esille sitä, millainen voimavara eläkeikäiset ovat yhteisöissään. He tekevät vapaaehtoistyötä järjestöissä ja yksityishenkilöinä. Monissa lapsiperheissä isovanhemmat ovat arjen sankareita, jotka huolehtivat lastenlapsistaan vanhempien apuna ja kuljettavat junioreita harrastuksiin.
Ikäihmiset eivät ole yksi yhtenäinen joukko. Toisilla elämä työvuosien jälkeen on kiireistä aikaa, ja harrastuksia riittää. Toiset ovat yksinäisiä.

Kaupunki voi monella tavalla edistää ikäihmisten hyvinvointia. Edellinen vanhusneuvosto esitti keväällä palvelusetelin myöntämistä senioreiden virkistys-, kulttuuri- ja liikuntaharrastuksiin. Uudessakaupungissa on onneksi tarjolla monenlaista harrastustoimintaa ikäihmisille kuntojumpasta, laulukerhoihin, tanssiin ja keskustelupiireihin. Sakunkulman päiväkeskus, vanhusneuvola Kompassi kuntoutus- ja arviointiosasto Kuunari sekä yhdistysten ja seurojen vapaaehtoiset tekevät tärkeää työtä ikäihmisten parissa.

Suuria tekoja ikäihmisten hyväksi voidaan tehdään myös pienellä rahalla. Monet seniorit voivat kokea itsensä ulkopuoliseksi digitaalisessa maailmassa. SPR:n Uudenkaupungin osasto avasi syksyllä Nettiparkin, jossa nuoret ovat opastaneet senioreita tietokoneen ja internetin käytössä. Sukupolvien kohtaamista edistäville toimintamalleille olisi tilausta enemmänkin.

Ikäihmiset eivät ole yksi yhtenäinen joukko.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.