Hehkuvin persoona
KSM Itäpoiju 2017

Kaupasta saa maaliskuusta alkaen nelosolutta – näin Varsinais-Suomen kansanedustajat äänestivät

Eduskunta on päättänyt kahdessa suhteellisen tiukassa äänestyksessä, että päivittäistavarakaupoissa myytävien juomien suurin sallittu alkoholiprosentti nousee 5,5:een. Hallituksen esitys kannatti alkoholiprosentin nostoa, mutta eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta kannatti sen pitämistä ennallaan 4,7 prosentissa.

Ensimmäisessä äänestyksessä korkeampi prosenttiraja voitti luvuin 98–94 ja toisessa luvuin 102–89.

Alla olevasta listasta näet, miten Varsinais-Suomen kansanedustajat äänestivät ensimmäisessä äänestyksessä. Tätä voidaan kutsua ratkaisevaksi äänestykseksi. Alkoholirajan nostamista kannattavat edustajat painoivat äänestyksessä ei-nappia ja nykytilanteen säilyttämistä kannattavat edustajat painoivat kyllä-nappia.

Enemmistö varsinaissuomalaisista kansanedustajista kannatti alkoholirajan nostamista.

Kannatti 5,5-prosenttisia juomia kauppoihin: 

Olavi Ala-Nissilä (kesk)

Ritva Elomaa (ps)

Ilkka Kanerva (kok)

Esko Kiviranta (kesk)

Ville Niinistö (vihr)

Petteri Orpo (kok)

Annika Saarikko (kesk)

Saara-Sofia Sirén (kok)

Ville Tavio (ps)

Stefan Wallin (r)

Anne-Mari Virolainen (kok)

Halusi pitää rajan 4,7 prosentissa: 

Li Andersson (vas)

Eeva-Johanna Eloranta (sd)

Ilkka Kantola (sd)

Annika Lapintie (vas)

Katja Taimela (sd)

One Response to Kaupasta saa maaliskuusta alkaen nelosolutta – näin Varsinais-Suomen kansanedustajat äänestivät

  • Yllätys yllätys että vasemmistoliitto ja sdp haluavat pitää alkoholin rajat ennallaan. Vaikka osa heistäki ilmoitti eduskuntavaalien vaalikoneessa, että kannattaa viinien tuomista ruokakauppoihin. Takin kääntöä ja äänten kalastelua parhaimmillaa tai pahimmillaa. Täältä voi katoa miten kukanenkin kansaedustaja on äänestänyt: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005491355.html

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Summeri 2018

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.