KSM Itäpoiju 2017

Kaupungin tulevaisuus täynnä mahdollisuuksia

Olemme saaneet viettää todellista juhlavuotta. Uusikaupunki on täyttänyt 400 vuotta ja koko Suomi on juhlinut 100-vuotista itsenäisyyttään.

Saamme elää itsenäisessä Suomessa sotiemme aikaisen sukupolven urheuden ansiosta. Sankarivainajien haudat kirkkojemme pihamailla ovat tästä ikuinen muistomerkki.

Uusikaupunki on viime vuosina kehittynyt monin tavoin. Joulua saamme nyt viettää tilanteessa, jossa kaupungin näköpiirissä oleva tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia. Uudenkaupungin tilanne on myönteinen etenkin autotehtaan menestyksestä johtuen ja olemmekin kiinteä osa Lounais-Suomen positiivista rakennemuutosta.

Harkitut investoinnit Lounais-Suomen kehittämiseen myös aluepoliittisin perustein hyödyttävät nyt varmasti muutakin Suomea. Työvoiman ja tavaravirtojen on päästävä jouhevasti liikkumaan. Opiskelumahdollisuuksia tulee kehittää ja hajauttaa. Asuntotuotantoa kyllä käynnistyy ja palvelutarjonta monipuolistuu, kunhan markkinanäkymät ovat kiinnostavat.

Uudenkaupungin väkiluku on tänä vuonna kasvanut yli 400 asukkaalla. Tämä on hyvin poikkeuksellista nyky-Suomessa, jossa väestö keskittyy yhä voimakkaammin suurimmille kaupunkiseuduille.

Uusien ihmisten tulo kaupunkiin on meille suuri mahdollisuus. Historia osoittaa, että parhaiten menestyvät ne kaupunkiseudut, jotka suhtautuvat myönteisesti uusiin asukkaisiin ja erilaisiin ihmisiin.

Jokainen meistä voi osaltaan olla myönteisesti vaikuttamassa tänne muuttavien kotoutumiseen. Monella kaupunkimme asukkaalla on myös omakohtaista kokemusta tänne muuttamisesta. Uskonkin, että meille on aiemmista muuttoaalloista kertynyt kokemusta, joka edesauttaa kaupungin myönteistä kehitystä myös nyt kun uutta väkeä tulee osaksi yhteisöämme.

Toivotan kaikille uusikaupunkilaisille hyvää joulumieltä ja menestystä alkavalle uudelle vuodelle!

Atso VainioKaupunginjohtaja
Tämä kirjoitus on julkaistu aikaisemmin Uudenkaupungin Joulu 2107 -lehdessä.

Parhaiten menestyvät kaupunkiseudut, jotka suhtautuvat myönteisesti uusiin asukkaisiin ja erilaisiin ihmisiin.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.