KSM Itäpoiju 2017

Kaupunginlahti säilyy nimenä

Kaupunginlahti pysyy Kaupunginlahtena.

Uudenkaupungin keskustaan ulottuva Kaupunginlahti säilyttää nimensä. Kuntalaisaloitteen tehnyt Jouko Mäenpää oli ehdottanut lahden nimen muuttamista Kuninkaanlahdeksi kaupungin perustajan kuningas Kustaa II Aadolfin muistoksi.

– Kuninkaanlahti nimenä sopisi myös paremmin kuvastamaan upeasti kunnostettua lahtea ja nimestä jäisi muisto kaupungin 400-vuotisjuhlavuodesta, perusteli Mäenpää aloitetaan.

Nimenmuutosaloitteen käsittelyä varten kaupunki tiedusteli nettikyselyn avulla kaupunkilaisten mielipiteitä nimen muuttamisesta.  Kysely oli  avoinna  17. – 26.11.2017 välisen ajan  ja  vastauksia tuli yhteensä 1017 kpl.  Nimi Kuninkaanlahti  sai kannatusta  237 vastaajalta ja Kaupunginlahti  780 vastaajalta. Kuninkaanlahtea kannatti siis vain 23,3 % vastaajista.

Koska nimenmuutokselle ei myöskään löydetty historiallisia perusteita, nimi Kaupunginlahti jää voimaan. Kaupunginhallitus merkitsi asian tiedoksi.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.