Hehkuvin persoona
KSM Itäpoiju 2017

Heidi Tuuralan avustajakissa on ainoa laatuaan

Heidi Tuurala on täysin samaa mieltä kuin aiheesta tehdyt tutkimukset; eläimen läheisyys ja sen silittely tyynnyttää ja rentouttaa niin mieltä kuin kehoa. Kuva: Maija Ala-Jääski

Kun Heidi Tuurala seitsemän vuotta sitten kaivoi esiin roskasäiliöön hylätyn kissanrääpäleen, ei hänellä ollut aavistustakaan mitä tuo rakkauden teko tulisi merkitsemään.

– Ilman tuota kissaa, Roopea, minä en nyt olisi tässä. En olisi edes hengissä, toteaa Heidi nyt tyynellä varmuudella.

Vaikean, etenevän epilepsian ja muiden sairauksiensa takia Heidi tarvitsee valvontaa ympäri vuorokauden. Henkilökohtaisena avustajana toimivan äidin lisäksi Heidin terveydentilaa ja hyvinvointia vahtii avustajakissaksi koulutettu Roope.

– Roope osaa esimerkiksi hälyttää ja hakea apua, kun verensokerini laskee liian alas, kun epileptinen kohtaus lähestyy tai jos saan hengityskatkoksen öiseen aikaan, kertoo Heidi.

Lue lisää 14.4.2018 lehdestä 

Klikkaa ilmoitus isommaksi
Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Summeri 2018

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.