KSM Itäpoiju 2017

Huijaukset ja petokset ovat lisääntyneet voimakkaasti

Toimitusjohtaja Ulla-Maija Nikula Fingerroos- säätiöstä ja ylikonstaapeli Raimo Löfstedt Lounais-Suomen poliisilaitokselta korostivat, että Uusikaupunki ja Vakka-Suomi ovat kuitenkin turvallisia alueita asua. Kuva: Eija Isotalo

– Uusikaupunki ja Vakka-Suomi ovat varsin turvallisia alueita elää ja asua, vaikka poliisi saa kyllä täälläkin viikoittain ilmoituksia huijauksesta tai petoksesta, totesi ylikonstaapeli Raimo Löfstedt Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Eläkeliiton Kalannin yhdistys järjesti yhdessä Fingerroosin säätiön ja LähiTapiolan kanssa viime torstaina tilaisuuden, jossa paneuduttiin senioreihin kohdistuneisiin huijauksiin ja petoksiin.

2010-luvulla petokset ovat lisääntyneet maassa huimasti.

– Suurin osa, noin 89 prosenttia petoksista ja huijauksista kohdistui kuitenkin tuona aikana 18–64-vuotiaisiin eli työikäisiin, selvensi Löfstedt.

– On hyvä kuitenkin muistaa, että viranomaisten tietoon tulleet petokset ovat vain jäävuoren huippu, sillä valitettavasti uhrit häpeävät eivätkä kehtaa puhua asiasta.
Löfstedt korosti, että paras tapa suojella itseään petoksilta on käyttää tervettä järkeä.

Lue lisää 3.5.2018 lehdestä 

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.