KSM Itäpoiju 2017

Kuivuus aiheuttanut lisähaasteita mansikanviljelijöille

Ukrainalaiset Sergei (vas.) ja Aleksander Boluk työskentelevät toista kesää Salorannan marjatilalla. Kuva: Samuel Nyroos

Mansikan pääsatokausi on käynnistynyt Etelä- ja Länsi-Suomessa. Pääsato on tänä kesänä noin kaksi viikkoa etuajassa.

ProAgria Keskusten johtava asiantuntija Terhi Taulavuori kertoo, että toukokuun helteet, pitkään jatkunut kuivuus ja viime viikkoina esiintyneet yöpakkaset ovat hankaloittaneet mansikanviljelijöiden työtä.

– Kuivuuden vuoksi kasvustoja on jouduttu sadettamaan erityisesti Länsi-Suomessa, missä on ollut erityisen kuivaa, Taulavuori kertoo.

Hänen mukaansa satokauden pituutta ja kesän kokonaissatoa on vaikea arvioida tarkasti vielä tässä kohtaa.

– Tilanteet ovat hyvin paikkakuntakohtaisia, ja muutokset säässä voivat muuttaa tilannetta nopeasti suuntaan tai toiseen, Taulavuori sanoo.

Lue lisää 19.6.2018 lehdestä 

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.