KSM Itäpoiju 2017

Alkukesä on ollut poikkeuksellisen kuiva

Kuivuus on ajanut osan puista syksyn väreihin. Kuva: Samuel Nyroos

Toukokuussa alkanut hyvin vähäsateinen jakso jatkui kesäkuussa. Varsinkin kesäkuun alkupuolen sademäärä jäi Suomessa monin paikoin poikkeuksellisen pieneksi, selviää Suomen ympäristökeskuksen mittauksista.

Suurimpia erot sademäärien keskiarvoihin olivat kesäkuussa etelärannikolla ja Lounais-Suomessa, missä satoi vain 15–40 mm eli paikoitellen kolmanneksen tai jopa puolet vähemmän kuin tavallisesti.

Uudenkaupungin Vesi mittasi kesäkuun sademääräksi 18,1 mm. Kuun sateisin päivä Uudessakaupungissa oli selvästi 21.6., jolloin sadetta mitattiin 11,2 mm.

Heinäkuun alku ei ole tuonut muutosta vallitsevaan kuivuuteen. Heinäkuun ensimmäisen ja 11. päivän välillä Uudessakaupungissa sadetta kertyi mittariin vain yhtenä päivänä. Silloinkin vettä tuli ainoastaan 0,6 mm.

Lue lisää 14.7.2018 lehdestä 

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Summeri 2018

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.