KSM Itäpoiju 2017

Keskustaa elävöitetään

Uudenkaupungin keskustassa tapahtuu ensi viikosta lähtien. Kaupunki järjestää ydinkeskustassa pop-up-kokeilun heinäkuun lopusta lähtien ja se jatkuu osittain aina elokuun lopulle asti.

Demokadun nimellä kulkeva kokeilu tuo mm. Alisellekadulle pätkän kävelykatua, torille kasveja, puita ja penkkejä. Rauhanpuisto saa myös riippumattoja. Luvassa on puistossa myös mahdollisesti illan pimentyessä elokuvanäytöksiä.

Jo nyt Alisenkadun yhden korttelin alkupään yläilmoja elävöittävät ja värittävät hienosti Kenkäkauppa Alinan kustantamat sateenvarjot.

Demokatu-kokeilun taustalta löytyy Uudenkaupungin kaupunkisuunnittelu. Ja yrittäjillä, järjestöillä ja yksittäisillä toimijoilla on nyt myös mahdollisuus järjestää omia pieniä pop-up-tempauksiaan tai tapahtumiaan demokadun aikana.

Näillä kokeiluilla halutaan houkutella kaupungin keskustaan turistien lisäksi myös kaupunkilaisia. Uudenkaupungin keskusta ja tori kuhisevat ihmisiä näin kesäisin. Teematorit niin torilla kuin vierasvenesataman torilla kutsuvat kaupunkilaisia, turisteja ja kesämökkiläisiä kaupungin keskustaan. Ihmiset kulkevat, tapaavat tuttuja, poikkeavat liikkeisiin.

Ne osoittavat, että kun keskustassa on tapahtumia, myös kuulijoita ja katsojia riittää, ja eikä vain kesäisin. Mm. viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetty Hehku-tapahtuma sai väen liikkeelle.

Kaupunki järjestää pop-up kokeilun heinäkuun lopusta lähtien.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.