KSM Itäpoiju 2017

Lapset opettelivat entisajan käytöstapoja 

Tuuli Tuominen ja Sofia Kerkola opettivat lapsille, miten kumarretaan oikein. Kuva: Saana Viinikkala

Saana Viinikkala

Tänä kesänä Uudenkaupungin museossa lapsille opetetaan herrasväen käyttäytymistapoja. Joka keskiviikko klo 11-12 järjestettävässä työpajassa lapset opettelevat muun muassa 1800-luvun puhuttelutyyliä, niiaamista ja kumartamista, oikeaoppista kättelytyyliä sekä viuhkan käyttöä.

Kesän ensimmäisellä käytöskoulun oppitunnilla oli mukana seitsemän lasta. Museon kesäoppaat Tuuli Tuominen ja Sofia Kerkola olivat pukeutuneet piian vaatteisiin ja kertoivat ringissä istuville lapsille, miten erilaista elämä oli parisataa vuotta sitten.

– Nykyään me voidaan puhutella vaikka työkavereita rennosti kysymällä, että mitä sulle kuuluu. Ennen se ei kuitenkaan käynyt päinsä, vaan piti olla aina hyvin kohtelias ja teititellä, Kerkola kertoi kuunteleville lapsille.

Lue lisää 7.7.2018 lehdestä 

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.