KSM Itäpoiju 2017

Metsäpalovaroitukset ja nuotiogate

Suomen Palopäällystöliitto otti viime viikolla napakasti kantaa metsäpalovaroitusten tarpeellisuudesta nousseeseen keskusteluun. Yksiselitteinen viesti oli, että turvallisuuteen liittyvät säädökset ovat tarpeellisia, eikä niitä luoda huvin vuoksi.

Keskustelu varoitusten merkityksestä roihahti hieman yllättäin kahden entisen lainsäätäjän some-keskustelusta. Mikko Kärnän jakama Twitter-kuva nuotiosta herätti arvostelua, sillä se oli sytytetty metsäpalovaroituksen aikana. Mikael Jungner jatkoi keskustelua ja hänen edustamansa Liike Nyt julkaisi twitterissä päivityksen: Tulentekokielto on hyvä esimerkki turhasta sääntelystä. Kyllä ihmiset osaavat itse maalaisjärjellä sytytellä tulet.

Twiitin sisältö järkytti monia. Samaan aikaan Pyhärannassa pelastusviranomaiset tekivät pitkää päivää haasteellisissa olosuhteissa levinneen metsäpalon taltuttamisessa.

Viikonlopun päätteeksi Vakka-Suomessa saatiin paikoin ukkoskuuroja, mutta maasto on edelleen erittäin kuivaa ja se pitää ottaa huomioon luonnossa liikkuessa. Avotulen teko metsään tai sen läheisyyteen on metsäpalovaroituksen aikaan kielletty.

Palopäällystöliitto muistuttaa aiheellisesti, että hyvinkin sammutetusta avotulesta voi levitä palopesäkkeitä kymmenien senttien syvyyteen maan alle. Maan alla kytevä palo voi lähteä leviämään päivien päästä.

Paloturvallisuuteen liittyviä sääntöjä ei tehdä ihmisten kiusaksi. Samaan tapaan kuin liikenteessä kysymys ei ole vain omasta, vaan myös muiden turvallisuudesta.

Entisten kansanedustajien nuotiogaten yhteydessä puhuttiin paljon maalaisjärjestä. Se on hyvää pääomaa, mutta selvää faktaa ja valistustakin tarvitaan, ja vanhempien vastuulla on opettaa lapsilleen jokamiestaitoja.

Paloturvallisuuteen liittyviä sääntöjä ei tehdä ihmisten kiusaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.