KSM Itäpoiju 2017

Ravakka tukee alueen elinvoimaisuutta

Euroopan Unionin näkökulmasta katsottuna 95 prosenttia Suomesta on maaseutua ja Leader-tuen piirissä. Uusikaupunki ja lähikunnat ovat maaseutua ja tukialuetta. Leader on EU:n toimintamalli, jossa alueen asukkaat itse päättävät, mitä alueella kehitetään ja rahoitetaan. Tuki koostuu EU:n, valtion ja kuntien rahasta, jota myönnetään hanke- ja yritystukien muodossa.

Leader-tuen myöntämisestä päättää paikallisista asukkaista muodostettu hallitus ja päätöksiä ohjaa paikallinen kehittämissuunnitelma.

Mm. Uudenkaupungin, Laitilan, Pyhärannan, ja Vehmaan alueella toimii Leader Ravakka -yhdistys, joka on perustettu vuonna 1997. Se rahoittaa EU:n maaseuturahastosta yritysten ja yhteisöjen hankkeita. Tuki suunnataan hankkeisiin, joilla synnytetään työpaikkoja. Tuella tuetaan myös elinkeinojen kehittymistä sekä parannetaan asukkaiden viihtyvyyttä. Vuosittain Ravakalla on puoli miljoonaa euroa alueen hankkeiden tukemiseen.

Summalla on saatu aikaiseksi paljon hyvää ja tukea on osoitettu alueen asukkaiden toivomiin kohteisiin. Uudessakaupungissa rahoituksella on tuettu mm. senioripuistoa, frisbeegolfrataa, nuorisoseuratalon remonttia, pienvenesataman kehittämistä ja erään yhdistyksen saunahanketta. Erinomaista.

Vuosittain Ravakalla on puoli miljoonaa euroa alueen hankkeiden tukemiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Summeri 2018

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.