KSM Itäpoiju 2017

Tuoretta lähiruokaa läheltä

Uusikaupunkilaiset ja vakkasuomalaiset ovat onnekkaita, sillä täällä on runsaasti tarjolla tuoretta lähiruokaa. Alueella on paljon viljelijöitä, joista monilla on myös itsepalvelupiste. Varsinkin kesäisin tarjontaa on viljalti ja jotkut viljelijöistä myyvät tuotteitaan myös talvisin.

Lähiruoka on yksi maamme ruokapolitiikan kärjistä. Maa- ja metsätalousministeriö valmisteli yhteistyössä eri sidosryhmien Lähiruokaohjelman ja se hyväksyttiin valtioneuvoston periaatepäätöksenä jo vuonna 2013. Periaatepäätös linjasi lähiruokasektorin kehittämisen tavoitteiksi vuoteen 2020 mennessä mm. monipuolistaa lähiruuan tuotantoa ja lisätä sitä kysyntää vastaavaksi sekä nostaa lähiruuan jalostusastetta. Tavoitteena on myös lainsäädännön ja neuvonnan keinoin parantaa pienimuotoisen elintarvikejalostuksen ja myynnin mahdollisuuksia sekä kasvattaa lähiruuan osuutta julkisista hankinnoista parantamalla hankintaosaamista ja laadullisia kriteereitä.

Lähiruokaohjelmassa lähiruualla tarkoitetaan erityisesti paikallisruokaa, joka edistää oman alueen paikallistaloutta, työllisyyttä ja ruokakulttuuria. Lähiruokaa ostamalla vahvistat ja hyödynnät oman alueesi tuotannon elinvoimaisuutta ja monipuolisuutta. Ja mikä parasta, lähiruoka on myös herkullista.

Alueella on paljon viljelijöitä, joista monilla on itsepalvelupiste.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.