KSM Itäpoiju 2017

Tuuli ja helle vaikeuttavat Pyhärannan maastopalon sammutustöitä

Luhdantien asukkaat jouduttiin evakuoimaan kodeistaan. Poliisi valvoi tietä torstaina. Kuva: Samuel Nyroos

Keskiviikkona iltapäivällä syttynyt suuri maastopalo Pyhärannassa on saatu rajattua, mutta palo ei ole täysin hallinnassa. Paloalue on arviolta sadan hehtaarin kokoinen.

Tuuli ja helle vaikeuttavat sammutustöitä, jotka jatkuvat edelleen. Sammutustöiden johtokeskuksessa päivystänyt palopäällikkö Juha Virto kertoi torstaina puolenpäivän aikaan, että pelastushenkilöstö joutuu toimimaan äärimmäisen hankalissa olosuhteissa.

– Todella äärirajoilla mennään tällä hetkellä.

Paloalueelta ja sen tuntumasta on evakuoitu yli 20 ihmistä. Evakuoinnit ovat tapahtuneet Rantatien itäpuolen kiinteistöistä. Vielä tämän päivän aikana poliisi on evakuoinut neljä taloutta. Evakuoiduille on järjestetty ensihuoltoa kunnan sekä vapaaehtoistoimijoiden puolesta.

Rantatien liikenne on katkaistu kokonaan Vervintien ja Santtiontien välillä.

Laajaa tehtävää on ollut suorittamassa yli 150 henkilöä. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen lisäksi väkeä on Pirkanmaalta, Satakunnasta, Kanta-Hämeestä ja Länsi-Uudeltamaalta. Mukana ovat myös poliisi, puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Vapaaehtoinen pelastuspalvelelu, ilmailukerho ja metsänhoitokoneita.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta keskiviikkona iltapäivällä Pyhärannan Luhdantiellä.

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.