KSM Itäpoiju 2017

Arkeologiset kaivaukset ovat myllänneet Rantakadun ja Liljalaaksonkadun kulmaa

Elina Saloranta, Petri Inkinen ja Jouko Pukkila ovat työskennelleet Rantakadun kaivauksilla. Taustalla erottuu rannan suuntainen tienpohja, joka on luultavasti peräisin 1700-luvulta. Kuva: Samuel Nyroos

Keramiikan, posliinin ja lasin paloja, liitupiipun koppia, kahden kopeekan kolikko sekä ongenkoukkuja.

Muun muassa tällaisia esineitä on paljastunut maan alta, kun Uudessakaupungissa Liljalaaksonkadun ja Rantakadun kulman tontilla on tehty arkeologisia kaivauksia heinäkuun alusta saakka.
Kaivaukset tehdään, koska tontille aletaan rakentaa syksyllä senioritaloa.

Kaivaukset suorittaa Arkebuusi-osuuskunta. Arkeologi Elina Saloranta kertoo, että mielenkiintoisin löytö tähän mennessä on ollut palanut hirsirakenne, joka lienee peräisin 1700-luvulta.

– Asuntotontiksi paikka kaavoitettiin vasta vuoden 1846 tulipalon jälkeen. Sehän tässä onkin mielenkiintoista, että mihin rakennusta on sitten käytetty, kun tämä ei ollut vielä asuintontti.

Lue lisää 2.8.2018 lehdestä 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.