KSM Itäpoiju 2017

Kalassa keskellä kaupunkia

Uudenkaupungin Ruokolanjärvelle perustettiin vuonna 2013 kalastuspuisto. Ajatuksena oli tuolloin, että sitä pyörittäisi yrittäjä, ja suunnitelmissa oli istuttaa sinne kirjolohia.

Hankkeen kustannuksiin, lähinnä laiturien rakentamiseen ja veneiden hankintaan, osallistuivat Ely-keskus, kaupunki ja Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka.

Viime vuosina kalastuspuisto on elänyt hiljaiseloa, kun Ely-keskus määräsi sinne kalastuskiellon. Puiston toiminta ei lähtenyt käyntiin yritysvetoisesti, ja puolisen vuotta sitten järven kalastuskielto purettiin. Nyt siellä on voinut taas vapaasti kalastaa.

Harvassa kaupungissa voi lähteä kalareissulle keskellä kaupunkia. Puistosta toivottiin aikoinaan kaupunkiin uutta ja vetovoimaista matkailukohdetta. Ehkä se on sitä jatkossa, mutta onneksi se on nyt taas ainakin kaupunkilaisten käytössä.

Viime viikonloppuna Ruokolanjärvellä vietettiin Lähelle kalaan -tapahtumaa. Tapahtuma teki tunnetuksi kalastuspuistoa, kalaruokia ja kalastusta harrastuksena.

Heittokalastus, vetouistelu tai onginta eivät ole täällä kaikille tuttuja juttuja, vaikka meren äärellä ollaankin. Kaupungin matkailutoimen ja Suomen vapaa-ajankalastajien teemapäivän saalis oli täysosuma: se sai liikkeelle kaikenikäisiä kaupunkilaisia ja erityisesti perheitä.

Päivän iloisinta antia oli lasten, vanhempien ja isovanhempien yhdessäolo. Kalaonni vaihtelee, mutta sitäkin tärkeämpää monille on kalastukseen olennaisesti kuuluva luonnosta ja ulkoilusta nauttiminen eri vuodenaikoina.

Kalastuspuistossa riittää vielä kehitettävää. Tällaiset tapahtumat ovat parasta markkinointia, kun lajiin voi tutustua kätevästi paikan päällä. Ensi vuodeksi tapahtuma-aikaa on kaavailtu alkukesään, mikä ajankohtana palvelee sekin hyvin lajin harrastajia.

Kalastuspuistosta toivottiin kaupunkiin vetovoimaista matkailukohdetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.