KSM Itäpoiju 2017

Liikenne kasvaa maalla ja merellä

Kaupungin kasvuun ja positiiviseen rakennemuutokseen liittyviä asioita oli esillä maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa. Hyvä uutinen on, että sataman laajennushankkeeseen liittyvä kaava etenee.

Sataman liikenne- ja tavaramäärät ovat kasvaneet viime aikoina hurjalla vauhdilla, ja se on luonut paineita sataman kehittämiseen. Aluetta on laajennettu määrätietoisesti ja investoitu muun muassa laitureihin, satamataloon ja porttiin. Uusien autojen lisäksi Uudestakaupungista lähtee vientiin muun muassa rehua ja terästä.

Vilskettä riittää myös maalla. Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo totesi viime viikolla, että Varsinais-Suomessa liikenne kasvaa muuta maata nopeammin. Tämä on seurausta elinkeinoelämän hyvästä vireestä. Ikävä yhtälö on, että liikennemäärät kasvavat, mutta tiet ovat maakunnassa huonokuntoisia ja onnettomuuksia sattuu paljon.

Kauppakamarit listasivat viime viikolla Suomen liikenneverkon tärkeimpiä kehittämiskohteita ja Kasitie kuuluu niiden joukkoon. Korjauksia on tehty, mutta paljon töitä riittää vielä. Kauppakamarit muistuttavat, että niin vientireittien sujuvuus kuin työssäkäynti kärsii, mikäli luvattu rahoitustason nosto lykkääntyy.

Uusikaupunki sai valtiolta positiivisen rakennemuutoksen rahaa Raumantien ja Laivanrakentajantien sekä Raumantien ja Levysepänkadun risteysten uudistamiseen. Kesäkuussa alkaneet tietyöt ovat hidastaneet liikennettä, mutta syyskuun loppuun mennessä remontti on valmis. Uudistusten jälkeen liikenteen pitäisi sujua paremmin ja turvallisemmin.

Ikävä yhtälö on, että liikenne kasvaa, mutta tiet ovat maakunnassa huonokuntoisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.