KSM Itäpoiju 2017

Demokatu toi vipinää keskustaan

Demokadun lisäksi Uudenkaupungin keskustaa värittivät monet tapahtumat, kuten kansainvälinen ruokatori. Kuva: Päivi Sappinen

Päivi Sappinen

Heinäkuun lopulla Uudenkaupungin keskustassa alkanut demokatu-kokeilu päättyy alkuviikon aikana. Kokeilun aikana testattiin lukuisia erilaisia tapoja lisätä keskustan viihtyisyyttä.

Paljon puhuttaneen kävelukatu-kokeilun lisäksi projektiin kuuluivat esimerkiksi Rauhanpuistoon, torille ja Alisellekadulle tuodut oleskelupaikat ja istutukset sekä erilaiset ripustukset, kuten sateenvarjot ja liput pääkadun yllä ja tunnelmavalaistus Rauhanpuistossa. Myös monet tapahtumakokeilut kuuluivat osaksi demokatua.

Hanketta koordinoinut Sonja Stenman sanoo väliaikaisten muutosten olevan ennen kaikkea uusi tutkimustapa ja väline tehdä kaupunkisuunnittelua.

– Maailmalla tämän tyyppisiä toiminnallisia kokeiluja tehdään paljon, tyypillisimpiä ovat juuri kävelykatukokeilut. Uskon, että väliaikaiset muutokset avaavat silmiä tarkastella asioita uudella tavalla. Esimerkiksi Alisestakadusta meillä on vuosittain 365 päivän kokemus siitä, että sen läpi voi ajaa. Nyt meillä on muutaman viikon kokemus myös kävelykadusta, Stenman sanoo.

Lue lisää 4.9.2018 lehdestä 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.