KSM Itäpoiju 2017

Muutakin kuin kielen opiskelua

Luokkahuoneessa istumista on vähennetty kotoutumiskoulutuksen uudistuessa. Ivy Amoah (edessä vasemmalla) ja Omar Abdulazeez (neljäs vasemmalta toisessa rivissä) toivovat saavansa töitä kurssin käytyään. Kuva: Iidaliisa Pardalin

Iidaliisa Pardalin

Winnovan tiloissa Yliselläkadulla on luokkahuoneen seinällä viikonpäiviä eri kielillä. Maanantaille löytyy lukuisia vaihtoehtoja: edwoada, luni, pondelok, esmaspäev sekä erilaisia kyrillisin ja arabialaisin aakkosin kirjoitettuja versioita.

– Tässä ryhmässä on 18 opiskelijaa ja 12 eri kansallisuutta, kertoo vastuuopettaja Leena Durand.

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksessa on Uudessakaupungissa tällä hetkellä yhteensä 40 opiskelijaa Vakka-Suomen alueelta. Koulutusta on hiljattain muutettu niin, että se sisältää vähemmän koulun penkillä istumista ja enemmän ihmisten ja työelämän parissa oloa.

Viikonpäivät on esitetty luokkahuoneen seinällä jokaisen kurssilaisen äidinkielellä. Kuva: Iidaliisa Pardalin

– Kun opiskelijat saavat kontaktia paikallisiin, se madaltaa kanssakäymisen kynnystä puolin ja toisin, Durand sanoo.

Lue lisää 11.9.2018 lehdestä 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Summeri 2018

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.