KSM Itäpoiju 2017

Senioripassille painavat perustelut

Uudenkaupungin päättäjät saavat ottaa kantaa syksyllä vanhusneuvoston kuntalaisaloitteeseen, jossa toivotaan senioripassia yli 65-vuotiaille kuntalaisille. Passia voisi käyttää uimahallissa, kuntosalissa ja ryhmäliikuntatunneilla.

Vanhusneuvoston toiveena on saada passiin myös oikeus edullisempiin kulttuuripalveluihin, ja aloitteen oli allekirjoittanut 602 kuntalaista. Yli 64-vuotiaiden osuus väestöstä oli Uudessakaupungissa viime vuonna 27 prosenttia, eli passi koskettaa todella merkittävää osaa kaupungin väestöstä.

Vanhusneuvosto ei ole asialla ensimmäistä kertaa, mutta nyt vakuuttavuutta haettiin kuntalaisaloitteen muodossa. Sillä varmistetaan, että aloite otetaan oikeasti käsittelyyn. Ensimmäisen kerran vanhusneuvosto esitti asiaa jo vuonna 2010, mutta sen jälkeen on ollut hiljaiseloa. Viimeistään nyt uusikaupunkilaisten päättäjien on syytä herätä asiaan ja varata hankkeelle rahat ensi vuoden budjettiin.

Senioripassi on kaupungille kannattava investointi, sillä se maksaa itsensä varmasti takaisin. Tutkimukset osoittavat kiistatta, että säännöllinen liikunta ehkäisee tehokkaasti sairauksia ja ylläpitää kuntoa.

Jokainen vanhenee, mutta omilla elämäntavoillaan voi vaikuttaa siihen, millaiseksi se muodostuu. Liikunta tekee hyvää kropalle ja mielelle. Joku tykkää liikkua yksin ja toinen ryhmässä, tärkeintä on, että lähtee neljän seinän sisältä liikkeelle.

Senioripassien kaltaisia kuntalaisetuja on jo monissa kunnissa, ja niistä on hyviä kokemuksia. Myös naapurikaupungissa Laitilassa otetaan tänään käyttöön uusi seniorien liikuntakortti.

Liikuntaan kannustava senioripassi on kaupungille kannattava investointi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Summeri 2018

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.