KSM Itäpoiju 2017

Vain muutos on pysyvää

Uudenkaupungin kesän piristysruiske oli tänä vuonna demokatu-kokeilu. Se toi väriä, iloa ja elämää keskustaan.

Ideointiin ja tekemiseen osallistuivat kaupunkilaiset, yhdistykset ja yritykset, toteutuksesta vastuussa oli kaupunkisuunnittelu.

Hankkeen koordinaattorilla Sonja Stenmanilla on vankkaa kokemusta niin tapahtumien järjestämisestä kuin viestinnästäkin, mikä näkyi lopputuloksessa. Kaupunkilaiset ja matkailijat pääsivät nauttimaan kuuden viikon kokeilun aikana asioista, jotka voisivat olla osa heidän arkeaan.

Ulkoilmaelokuvat, Taiteiden yö, riippukeinut puistossa ja torin pumptrack-rata olivat kaupunkilaisten mieleen. Kävelykadun pätkä sai kiitosta, mutta epäilijöitäkin riitti.

Kokeilut havainnollistivat, miten kaupunki voisi muuttua. Väliaikaiset muutokset ovat kaupunkisuunnittelun arkea maailmalla. Jotkut kokeilut jäävät elämään, toiset eivät.

Filosofi Herakleitos totesi jo ennen ajanlaskumme alkua, että muutoksen maailmassa vain muutos on pysyvää. Tämä pätee myös kaupunkikehittämiseen.

Vanha ja uusi elävät yli 400-vuotiaassa kaupungissa rinnakkain. Luonnossa puiden vuosirenkaista voi päätellä niiden iän, myös kaupungeissa eri aikakaudet jättävät jäljen katukuvaan.
Vanhoja rakennuksia, katuja ja kohtaamispaikkoja pitää vaalia, mutta se ei tarkoita sitä, että ei tehdä mitään uutta. Ainakin elokuun kokemusten perusteella voi todeta, että uusille jutuille ja kaupunkimiljöön päivittämiselle on täällä tarvetta ja tilausta.

Mikä parasta, uusikaupunkilaisilla on hankkeen ansiosta ollut mahdollisuus osallistua aktiivisesti kaupunkikuvan kehittämiseen. Myöhäistä ei ole lähteä vieläkään mukaan. Palautekysely on avoinna osoitteessa uusikaupunki.fi.

Jotkut kokeilut jäävät elämään, toiset eivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

Summeri 2018

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.