KSM Itäpoiju 2017

Torstaina vietetään kansallista korvapuustipäivää

Kaija Nygård (vas) ja Satu Kuusamo tietävät vuosien kokemuksella hyvän korvapuustin salaisuudet. Parhaat puustit syntyvät pehmeästä taikinasta sopivalla määrällä täytettä. Kuva: Päivi Sappinen

Päivi Sappinen

Onkohan mitään parempaa kuin pehmeä, vastaleivottu korvapuusti ja lasi kylmää maitoa mummulan pöydän ääressä nautittuna? Vastaavanlainen hetki löytyy varmasti monen suomalaisen lapsuusmuistoista, ja juuri korvapuustien leipomisessa on tänä päivänäkin jotain erityisen kotoisaa ja herkkää.

Ei siis ihme, että korvapuusti on saanut myös oman merkkipäivänsä, jota vietetään vuosittain 4. lokakuuta. Ruotsissa kanelipullan päivää on vietetty vuodesta 1999, Suomessa puusti sai oman päivänsä vuonna 2006.

Mutta miten mummun leipomat korvapuustit ovat aina niin erityisen hyviä? Se on se näppituntuma, arvioivat Pullapirjojen leipurit Satu Kuusamo ja Kaija Nygård.

– Taikinan pitää olla pehmeää ja täytteessä kanelia ja voita sillä lailla sopivasti. Jos täytettä on liikaa, puusti luistaa sitä painettaessa, eikä siitä tule nätti, neuvoo Nygård, joka on leipomon korvapuustitaituri.

Lue lisää 4.10.2018 lehdestä 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.