KSM Itäpoiju 2017

Vaikuta seurakuntavaaleissa

Huomenna sunnuntaina käydään seurakuntavaalit ja äänestämällä on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuden kirkkoon. Uudenkaupungin seurakunnan kirkkovaltuustoon valitaan seurakuntavaaleissa nyt 27 jäsentä seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Kirkkovaltuutetun tehtävä on tärkeä, sillä he suunnittelevat ja ohjaavat seurakunnan toimintaa. He myöskin päättävät keskeisistä hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista.
Ehdokkaita vaaleissa on nyt 48 ja se on 38 prosenttia vähemmän kuin viime seurakuntavaaleissa.

Valitsijayhdistyksen ehdokaslistoja Uudessakaupungissa on kaksi, Seurakuntaväen ehdokaslista ja Meidän kirkkomme. Ehdokkaista peräti 42 prosenttia on uusia, sillä nykyisistä kirkkovaltuuston jäsenistä on ehdolla vain 12 valtuutettua. Huomenna sunnuntaina kello 11 lähtien aina kello 20 saakka voi äänestää Uudenkaupungin Uudessa kirkossa, Kalannin kirkossa, Lokalahden kirkossa ja Pyhämaan kirkossa.
Viime seurakuntavaaleissa Uudessakaupungissa äänioikeutettuja seurakunnan jäseniä oli 10 814. Tänä vuonna äänioikeutettuja on 10 117.
Neljä vuotta sitten seurakuntavaaleissa äänestysaktiivisuus Uudessakaupungissa oli 21,4 prosenttia. Se oli huomattavasti korkeampi kuin koko maan keskiarvo, joka oli 11,7 prosenttia.

Nyt näissä vaaleissa Uudessakaupungissa ennakkoäänestysprosentti oli jäi alle 10, mutta varsinaisena vaalipäivänä on mahdollisuus kuroa äänestysaktiivisuus edellisten vaalien lukemille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.