KSM Itäpoiju 2017

Valehoitajalle ehdollista vankeutta U:gissa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi tällä viikolla 42-vuotiaan uusikaupunkilaisnaisen ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta. Ehdollista vankeutta tuli kuusi kuukautta.

Naisella on lähihoitajan pätevyys ja hän opiskeli Satakunnan ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi. Hänet palkattiin joulukuussa 2014 sairaanhoitajan tehtävään epäpätevänä. Kaupunki jatkoi naisen työsuhdetta sijaisuutena moneen otteeseen syyskuuhun 2016 saakka. Osa työsopimuksista tehtiin lähihoitajan työhön ja osa sairaanhoitajan työhön. Työsopimuksia oli yhteensä 13. Naisen työsuhden kaupunkiin päättyi vasta, kun oikeudetta toimiminen tuli julki.

Nainen jätti sijaisuuksia uusittaessa kertomatta, että ammattikorkeakoulun opinnot jäivät kesken ja oikeus sairaanhoitajana toimimiseen oli umpeutunut. Hän oli siis laiminlyönyt opinto-oikeutensa päättymisilmoituksen kertomisen työnantajalleen.

Oikeus määräsi naisen maksamaan työnantajalleen kaupungille runsaat 10 000 euron korvaukset aiheutetusta taloudellisesta vahingosta. Vahingonkorvausta soviteltiin naisen henkilökohtaisten ja taloudellisten olosuhteiden perusteella. Oikeuden mukaan kaupungille aiheutunut taloudellinen vahinko oli lähihoitajan ja sairaanhoitajan palkan välinen ero.
Naista on pidetty kaupungilla hyvänä ja arvostettuna työntekijänä. Tuomio on lainvoimainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää
Plus-tilaus
SPM –
TS rekry

mita

seuratoiminta

GUIDE

Ugin SRK
UKS Tutustumistarjous
Digilehti

Lue Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.