Päätoimittaja Matti Jussila
Keskiviikko 01. lokakuuta. Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine, Raino
Kirsti Ajanko on Bonk-keskuksen uusi toimitusjohtaja.

Kirsti Ajanko on Bonk-keskuksen uusi toimitusjohtaja.

Bonk-keskukseen uusia koneita

Kirsti Ajanko aloittaa museon uutena vetäjänä

Uudenkaupungin Sanomat 13.5.2012 00:01:13

Hieman hiljaiseloa viettänyt Uudenkaupungin Bonk-museo on heräämässä uuteen kukoistukseen. Ohjat käsiinsä on ottanut helmikuussa Kirsti Ajanko, joka oman yrityksensä BonkKeskus Ky:n nimissä on vuokrannut sinivalkoisen talon Uudenkaupungin kaupungilta.

– Kaikki on tapahtunut sulassa sovussa Bonk-aatteen luojien kanssa. Itse asiassa AlvarGullichsen, Henrik Helpiö ja Richard Stanley pyysivät minua tähän vetäjäksi. Tunnen kaikki herrat Helsingistä entisen elämäni jaoilta, kertoilee muutama vuosi sitten Uuteenkaupunkiin muuttanut ja avioitunut Kirsti Ajanko.

 Bonk-keskuksen pysyvä näyttely uudistuu kesän kynnyksellä. Porvoon Taidetehtaassa järjestetään kesäksi näyttely ja osa Uudenkaupungin koneista siirtyy sinne näyttelyn ajaksi. Tänne saadaan aivan uusia vempaimia, jotka tehdään ja viimeistellään ”Henrikin pajalla”.

– Bonkin suvun tarinastakin on löytynyt uusia tosiasioita, joilla firman ja ihmisten elämänkertaa ja historiaa täydennetään. Lasten verstas pihapiirissä toimii edelleen, lupaa Ajanko.

Myynnissä on vanhaan tapaan paitoja, lakuja, postikortteja, kalentereita, julisteita ja viinipullon etikettejä. Lisäksi uusia tuotteita on suunnitelmissa.

– Virallisesti avaamme Merenfesteillä, mutta Kukkamessujen aikaan ovet ovat jo auki. Ryhmiltä on tullut toiveita, että herrat tarvitsevat jotain mielenkiintoista siksi aikaa, kun rouvat ostelevat perennoita, kertoo Ajanko.

– Myös Crusell-viikolle on tarkoitus osallistua jollakin tempauksella. Esimerkiksi oppaiden kanssa on kehitelty ajatusta yöllisestä kynttiläkierroksesta Bonkissa, vihjailee Ajanko.

Hän kehuu Bonk-oppaita ja heidän ammattitaitoaan. Heidän kanssaan toiminnan kehittämistä suunnitellaan pidemmällä tähtäimellä. Tämä ensimmäinen kesä ollaan vähän kuulolla.

Leena Huittinen

Keskustelu jutusta
Kerro kaverille
Uutiset
30. syyskuuta
27. syyskuuta
26. syyskuuta
25. syyskuuta
23. syyskuuta
20. syyskuuta
18. syyskuuta
16. syyskuuta
15. syyskuuta
14. syyskuuta
13. syyskuuta
11. syyskuuta
9. syyskuuta
6. syyskuuta
4. syyskuuta
1. syyskuuta
29. elokuuta
28. elokuuta
26. elokuuta
24. elokuuta
23. elokuuta
22. elokuuta
21. elokuuta
20. elokuuta
19. elokuuta
16. elokuuta
15. elokuuta
14. elokuuta
12. elokuuta
10. elokuuta
9. elokuuta
7. elokuuta
5. elokuuta
3. elokuuta
2. elokuuta
Copyright © 2001-2014 Uudenkaupungin Sanomat