Päätoimittaja Matti Jussila
Sunnuntai 21. syyskuuta. Nimipäivät: Mervi
A-sarjan Suomen ensiesittely on lauantaina Helsingin jäähallissa järjestettävässä MB Expossa. Myynti alkaa syyskuun puolivälissä.

A-sarjan Suomen ensiesittely on lauantaina Helsingin jäähallissa järjestettävässä MB Expossa. Myynti alkaa syyskuun puolivälissä.

Valmistuksen aloittaminen Uudessakaupungissa on tärkeää

Uusi A-sarjan Mercedes on turvallinen auto

Uudenkaupungin Sanomat 6.9.2012 11:26:17

Harvasta autosta on kohistu Suomessa niin paljon kuin syyskuussa ensiesittelyyn tulevasta A-sarjan Mercedes-Benz henkilöautosta.

Virallinen ensiesittely on Helsingin jäähallissa lauantaina pidettävässä MB Expossa. Auton myynti alkaa syyskuun puolivälissä.

Kenneth Strömsholm Veholta totesi, että uuden A-sarjan Mersun tulemista on valmisteltu viisi vuotta. Yleisölle on haluttu antaa sellainen mielikuva, että kysymyksessä ei ole pelkästään kallis statusauto.

Paras onnenpotku oli tieto siitä, että uuden A-mallin valmistus aloitetaan ensi vuoden aikana Valmet Automotiven autotehtaalla Uudessakaupungissa.

Ostamalla kotimaassa valmistetun auton tuetaan myös suomalaista työllisyyttä.

– Tietenkin hyödynnämme markkinoinnissa auton kotimaisuutta. Sitä ei pysty sanomaan, tulevatko Suomessa myytävät autot Uudestakaupungista.

– Daimler hankkii kapasiteettia ja todennäköisesti Suomessa myytävistä autoista ainakin osa on joka tapauksessa Suomessa valmistettuja. Pyrimme siihen, että täällä myytävät autot olisivat Uudessakaupungissa valmistettuja, arvioi Kenneth Strömsholm.

Vehon Mercedes-Benz henkilöautoryhmän tuotepäällikkö Pauli Eskelinen piti auton valmistusta Uudessakaupungissa tärkeänä yksityiskohtana koko malliston markkinoinnissa.

Uutuusmallista on tehty jo yli 40 000 asiakastilausta. Syksyn aikana viimeisteltävän tuotantosopimuksen mukaan Daimler valmistuttaa yli 100 000 kappaletta uuden Mercedes-Benzin A-sarjan autoja Uudessakaupungissa vuosina 2013–2016.

Daimlerin Rastattin ja Kecskemetin tehtaiden kapasiteetit eivät riitä täyttämään odotettua vilkkaampaa kysyntää. A-sarjan toimitusajat halutaan pitää mahdollisimman lyhyinä.

Daimlerin arvion mukaan kompaktien premium-automallien markkinat kasvavat jopa kymmenen miljoonaan autoon vuodessa kuluvan vuosikymmenen aikana, joten tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.

Kulutukset laskeneet

A-sarjan Mercedesten ensimmäinen lehdistökoeajo järjestettiin Helsingissä ja Porvoossa tiistaina. Koeajettavana oli useita mallivaihtoehtoja diesel- ja bensiinimoottoreilla sekä käsivalintaisilla ja automaattivaihteistoilla.

– Uuden A-sarjan bensiinimoottorit ovat 1,6 ja 2-litraisia. Kaikille yhteistä on suorasuihkutus, pakokaasujen takaisinkierrätys ja ahtaminen. Edelliseen A-sarjaan verrattuna keskikulutukset ovat laskeneet enimmillään 35 prosenttia, kertoi tuotepäällikkö Pauli Eskelinen.

Dieselmoottorisissa malleissa kulutus jää ensimmäisen kerran alhaisimmillaan 3,8 litraan sadalla kilometrillä ja päästöt ovat 98 grammaa kilometrillä.

Kaikkien A-sarjan moottoreiden yhteydessä on vakiovarusteena Eco start/stop automatiikka, joka toimii -10 lämpötilaan asti. Vaihteistona on joko kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto tai kaksoiskytkinautomaattivaihteisto.

Turvallisuuteen
panostettu

Ensivaikutelmana auton rakenteet näyttävät tukevilta. Näkymättömissä on vakiovarusteena oleva tutkateknologiaan perustuva törmäysvaroitin, johon on yhdistetty jarruavustin.

– Monet A-sarjan turvavarusteet ovat olleet saatavissa vain isomman luokan automalleissa. Vireystila-avustin kuuluu vakiovarusteisiin. A-sarjan on saatavilla muun muassa aktiivinen pysäköintiavustin, jarrujen hold-toiminto, mäkilähtöavustin ja peruutuskamera, totesi Pauli Eskelinen.

Auton muotoilua ja painopistettä on madallettu edeltävästä A-sarjasta. Tunnusomaista on urheilullisesti sävyttynyt ulkonäkö. Etusäleikössä on kookas Mercedes-tähti ja näyttävä valoryhmä.

Sisätiloissa on pyritty laadukkuuteen. Matkustamossa on paljon eri väri- ja materiaalivaihtoehtoja. A-sarjan autojen hinnat Suomessa alkavat 27 000 eurosta.

KATSO VIDEO:

Ville Juuti

Kerro kaverille
Uutiset
18. syyskuuta
16. syyskuuta
15. syyskuuta
14. syyskuuta
13. syyskuuta
11. syyskuuta
9. syyskuuta
6. syyskuuta
4. syyskuuta
1. syyskuuta
29. elokuuta
28. elokuuta
26. elokuuta
24. elokuuta
23. elokuuta
22. elokuuta
21. elokuuta
20. elokuuta
19. elokuuta
16. elokuuta
15. elokuuta
14. elokuuta
12. elokuuta
10. elokuuta
9. elokuuta
7. elokuuta
5. elokuuta
3. elokuuta
2. elokuuta
29. heinäkuuta
26. heinäkuuta
24. heinäkuuta
21. heinäkuuta
Copyright © 2001-2014 Uudenkaupungin Sanomat