Päätoimittaja Matti Jussila
Lauantai 20. syyskuuta. Nimipäivät: Varpu, Vaula
Minna Bergström kuvaa alttarillaan niin pääsiäiseen kuin ihmisen elämään liittyvää pimeää ja valoisaa puolta.

Minna Bergström kuvaa alttarillaan niin pääsiäiseen kuin ihmisen elämään liittyvää pimeää ja valoisaa puolta.

Kirkon sivualttareihin
ehtii vielä tutustua

Uudenkaupungin Sanomat 5.4.2012 09:32:02

Uudenkaupungin kirkossa on kuluvalla hiljaisella viikolla pidetty tuttuun tapaan ovia auki myös päiväsaikaan ja tarjottu näin mahdollisuus hiljentymiseen. Vuonna 2002 alkanut sivualttariperinne jatkuu niin ikään tänäkin pääsiäisenä.

Kirkkosalin nurkkauksiin on sijoitettu neljän seurakuntalaisen toteuttamat sivualttarit. Tällä kertaa oman persoonallisen näkökulmansa hiljaiseen viikkoon ja pääsiäisen aikaan ovat tuoneet Minna Bergström, Anneli Vuorio, Petri Puukki ja Yrjö Rosendahl.

Minna Bergström haluaa omalla alttarillaan tuoda esiin elämän pimeää ja valoisaa puolta. Alttarin vasemmalla puolella oleva maalaus Sammunut liekki ja sen edessä olevat tupakantumpit sekä kaatunut viinilasi kuvastavat ihmisen raadollisuutta, ahneutta ja välinpitämättömyyttä. Bergström symboloi näillä myös sitä, että ihmiset kielsivät Jeesuksen.

Oikean puoliskon kukat, kuvaraamattu, ikoni sekä perhealbumista poimitut valokuvat viestivät puolestaan elämän onnellisesta puolesta ja Jeesuksen ylösnousemisesta.

– Perusajatuksena on se, että olemme kaikki syntisiä. Näin pääsiäisenä saamme kuitenkin vahvistuksen siitä, että syntimme annetaan anteeksi niin tässä kuin tuonpuoleisessakin elämässä. Elämä jatkuu.

Kirkon sivualttareihin ehtii vielä tutustua pääsiäisen jumalanpalvelusten ja muiden tilaisuuksien yhteydessä.

Merja Halinen

Keskustelu jutusta
Kerro kaverille
Copyright © 2001-2014 Uudenkaupungin Sanomat