Yara aloittaa yt-neuvottelut Harjavallan tehtaalla

0

Yara Suomi Oy aloitti yhteistoimintaneuvottelut Harjavallan tehtaalla henkilöstön edustajien kanssa maanantaina. Neuvottelut koskevat koko Harjavallan toimipaikan henkilöstöä, yhteensä 50 henkilöä. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Yaran Harjavallan nykyinen liiketoiminta ei pysty kattamaan toimipaikan merkittäviä investointitarpeita eikä näin ollen ole kannattavaa pitkällä tähtäimellä. Harjavallan toimipaikka rakennettiin noin 70 vuotta sitten täyttämään sen aikaisia tarpeita. Suurimmillaan tuotantovolyymi oli kymmenkertainen nykypäivään verrattuna.

Yaran johto selvittää vaihtoehtoisia ratkaisuja. Pyrkimyksenä on löytää kokonaisratkaisu, joka on hyväksyttävä sekä henkilöstön että talouden näkökulmasta. Tavoitteena on mahdollisimman monen työsuhteen jatkuminen.