Kalliisti hoidettu terve kansa

0
– Edessä on tosi vaikeita päätöksiä, ennustivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jouko Antola ja konsultti Eero Vaissi maanantaina Crusellissa, missä Vaissi selvitti valtuutetuille sosiaali- ja terveyspalvelujen maisemaraporttia.
– Edessä on tosi vaikeita päätöksiä, ennustivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jouko Antola ja konsultti Eero Vaissi maanantaina Crusellissa, missä Vaissi selvitti valtuutetuille sosiaali- ja terveyspalvelujen maisemaraporttia.

– Te olette keskimääräistä terveempiä, mutta silti teitä hoidetaan keskimääräistä enemmän, aloitti Kuntamaiseman konsultti Eero Vaissi raporttinsa Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista.

Uutinen hyvien palvelujen kaupungista kuulostaa sinänsä loistavalta. On vain yksi ongelma. Kaupungilla ei ole varaa eikä rahaa pitää tällaista palvelutasoa yllä.

Taloudellisen synninpäästön saivat ainoastaan vanhustenhuolto ja aikuisten sosiaalityö. Molemmissa rakenteet on kunnossa ja kulut kurissa. Kaikki muu on kalliimpaa kuin muualla, yli 20 vertailukunnassa.

Lue lisää 16.10.2014 lehdestä