Uusia kalamarkkinoita etsitään

0

 

Pienelle silakalle haetaan uusia markkinoita etelästä.
Pienelle silakalle haetaan uusia markkinoita etelästä.

Kun Venäjän kauppa seisoo, on ammattikalastajien pakkasvarastoihin alkanut kertyä suuria määriä silakkaa. Myös vähempiarvoisille luonnonkaloille, kuten särki ja säyne, löytyy heikosti markkinoita rehuteollisuuden ohella. Kuitenkin rehevöityneistä vesistöistä olisi huutava tarve kalastaa pois pikkukaloja. Toisaalta Euroopassa vallitsee pula luonnonkalasta.

– Ylikalastus on paikoin romahduttanut kalakannat ja nykyiset, hyvin tiukat pyyntirajoitukset Välimerellä jättävät saaliit kovin pieniksi, kertoi Eija Villberg.
Villberg tuntee tilanteen hyvin ja hänellä on kokemusta mm. suomalaisen muikun myymisestä Italian markkinoille. Nyt Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry ja Vakka-Suomen kalastuspuisto ovat lähteneet etsimään uusia markkinoita, erityisesti pienelle alle 15 cm kokoiselle silakalle.

Lue lisää 25.10. 2014 lehdestä