Ennen armeijaa kannattaa kohottaa kuntoa

0
Liikunnanohjaaja ja personal traineriksi opiskeleva Marja Kangas on kuin kotonaan kuntosalilla.
Liikunnanohjaaja ja personal traineriksi opiskeleva Marja Kangas on kuin kotonaan kuntosalilla.

Joka vuosi moni alokas joutuu keskeyttämään asepalveluksensa, kun kunto ei riitä. Useilla huonokuntoisilla ja ylipainoisilla tie inttiin tyssää jo kutsunnoissa, joissa nuori saatetaan vapauttaa palveluksesta kokonaan tai hänen palveluskelpoisuusluokkaansa alennetaan merkittävästi.

Uudessakaupungissa ongelmaan on tartuttu tarjoamalla nuorille miehille omaa liikuntaryhmää. Kaupungin uimaopettajana ja -valvojana syyskuussa työnsä aloittanut liikunnanohjaaja Marja Kangas oli kaupungin Etsivä nuorisotyö -toiminnan vetäjien kanssa mukana syksyn kutsunnoissa kertomassa ”Liikkeelle kuntoon” -ryhmästä, joka kokoontuu joka maanantai kello 20.

Lue lisää 15.11.2014 lehdestä