Kaupunki kännykässä

0
Nuorten ottamat kuvat olivat taidokkaita ja hauskoja. Kuvakoosteessa osa kilpailuun osallistuneista kuvista. Kuva: Uudenkaupungin museo
Nuorten ottamat kuvat olivat taidokkaita ja hauskoja. Kuvakoosteessa osa kilpailuun osallistuneista kuvista. Kuva: Uudenkaupungin museo

Uudenkaupungin museo oli mukana valtakunnallisessa Mennään museoon – koululaisten ja opiskelijoiden museoviikko –tapahtumassa, joka järjestettiin lokakuun alussa. Museo julkaisi viikkoa varten uuden Seinätön museo -mobiiliopasteen, jossa esitellään erityisesti lapsia ja nuoria kiinnostavia kohteita.  Koko lokakuun ajan oli mahdollisuus osallistua valokuvakilpailuun ottamalla mobiiliopastusreitin kohteissa joko selfien tai kaverikuvan. Kilpailuun osallistuttiin jakamalla kuva sosiaalisessa mediassa.
Museon henkilökunnasta koostunut raati piti kaikkia kuvia kekseliäinä ja osaa jopa erityisen taidokkaina. Palkittavaksi valikoitui hauskin kuva, jossa kaksi Pohitullin koulun 6B:n oppilasta peilaa itseään ammattioppilaitoksen edessä olevasta Kätten työlle –veistoksesta. Palkinnoksi päätettiin kartuttaa aktiivisesti kilpailuun osallistuneen Pohitullin koulun 6B luokan luokkaretkikassaa.