Korihaiden paineensietokyky huippuluokkaa myös Forssassa

0

Huojuu huojuu, mutta ei kaadu. Korihait oli ties kuinka monennetta kertaa tällä kaudella todella tiukassa paikassa, kun tällä kertaa FoKoPo yritti kotikentällään nujertaa sarjakärjen. Tilanteessa 74-77 Nigel Moore menetti pallon ja otti heti perään epäurheilijamaisen virheen, kun aikaa oli vain 1.46 kellossa.

Forssa nousi vapaaheitoilla jo pisteen päähän ja sai vielä itselleen pallon sivurajalta. Tämän hyökkäyksen isännät missasivat ja toisessa päässä Adrien Coleman nosti haiparven uudelleen kolmen pinnan päähän. Tilanne näytti kohtuulliselta, kunnes FoKoPo tasoitti kolmosella tilanteeksi 79-79.

Helpottavan korin pussitti Nigel Moore 29 sekuntia ennen loppua. Tämän jälkeen kotijoukkue ei onnistunut korinteossa ja haiparvi kaunisteli vapariviivalta loppunumeroiksi 79-85.

Korihait oli täysin kuuden avainpelurinsa varassa. Marcus Van (18/19) sai väkevän painikaverin FoKoPon Brett Roseborosta (21/17). Mikko Jalonen paiski pinnan enemmän kuin Van eli 19. Mikael Herbert paukutti 15 pistettä.

Niko Malinen oli ensimmäisen puoliajan hahmo 12 pinnalla, mutta toisella puolikkaalla virheet sysäsivät miehen vaihtopenkille turhan nopeasti. Nigel Moore (12/7) ja Adrien Coleman (9/7) keskittyivät jälleen myös syöttelemiseen. Moore jakeli viisi, Coleman neljä passia.

Korihaiden voittosarake näyttää nyt yhdeksää. Seuraava koitos onkin sitten ehkä vaikein kaikista, Nokia vieraskentällä sunnuntaina.