Korihait fileerasi Oulun pikavauhdilla

0

Odotusarvona oli kiihkeä kärkikamppailu, jossa nähtäisiin tasapäistä vääntöä ja viime hetkien ratkaisut. Ja katin kontit. Korihait oli dominoiva osapuoli jo alussa ja pelin edetessä hallinta oli lähes täydellistä. Parhaimmillaan eroa oli yli 40 pinnaa, mutta loppuhetkien menetykset lopettivat korijuhlat lukemiin 112-88 (55-41).
Haiparven avausviisikko vei Oulun NMKY:n kovaa kvintettiä kuin kuoriämpäriä. Pelätty Mark Hill saatiin pimentoon ja Pohitulliin palannut Lawrence Wright joutui korin alla blokatuksi enemmän kuin koko urallaan entisessä kotisalissaan. Pahin nöyryytys tuli kuitenkin pelin loppupuolella.
Viimeisellä neljänneksellä haiparven avausryhmitys istui tyytyväisenä vaihtopenkillä siemailemassa vettä ja kannustamassa nuoria kentällä olevia. Oulu piti parhaita miehiään parketilla petokalan nuorisoryhmää vastaan, muttei saanut kunnolla eroa kavennettua siltikään. Vasta viimeisten minuuttien menetykset auttoivat numeroiden kaunistelussa.
Korihaiden kaikki 12 pelaajaa saivat kaikki vähintään yhden levypallon ja yhtä vaille kaikki pääsivät pisteille.
Niko Malinen oli pistetilaston ykkönen 22 pinnalla. Marcus Van teki 26 minuutissa tupla-tuplan (19/13). Nigel Moore säkitti 18 pinnaa, kolmosissa kunnostautunut Mikael Herbert kasasi 14 paunaa.
Mikko Jalosen pelinjohtotaidot tulivat tiukassa paikassa esiin. Jalonen namutteli peräti 11 koriin johtanutta syöttöä, yhden enemmän kuin Oulun joukkueella yhteensä.
Korihait on nyt kolme voittoa edellä niin Oulua kuin Nokiaakin.