Korihait selvisi ”kärjen hämmentäjästä”

0

Järvenpäässä on kompastunut niin Nokia kuin Oulukin. Kärkiryhmien kiusaamiseen kotiareenalla erikoistunut JKS hiillosti haiparveakin pitkään. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin vielä tilanteessa 55-56.
Viimeisellä ”kvartsilla” kotijoukkueen pisteidenteko tyssäsi kuin seinään. Petokalan jenkit vinguttivat isäntien korisukkaa vuorotellen ja ero kasvoi kymmeneen pisteeseen. JKS sai viimeisen jakson ensimmäisen korin vasta viiden minuutin kohdalla. JKS pysyi iskuetäisyydellä, mutta ei löytänyt riittävästi aukkoja Korihaiden puolustuksesta ja petokala nappasi sarjapinnat koriluvuin 68-75 (37-36).
Jarno Nikula luotti avauskuusikkoonsa niin paljon että muista pelureista ainoastaan Elias Valtonen pääsi kolmeksi minuutiksi baanalle.
Sarjan kovin pistemies, JKS:n Pierre Jallow (28/13) oli vahva, mutta Marcus Vanin ylivoima levypallotilanteissa on edelleen mykistävää. Van (16p.) riuhtoi uskomattomat 24 irtopalloa itselleen. Nigel Moore nakutti ukilaisten korkeimman pinnamäärän 18, mutta menetyksiä tuli kuusi. Adrien Coleman pussitti 14 pinnaa, Mikael Herbert pisteen vähemmän. Mikko Jalosen pelinteko oli uomissaan, mutta heitto putosi vaihtelevasti. Jalonen säkitti seitsemän pistettä. Niko Malisen saldona oli viisi paunaa.
Ennätyslukemia hiljalleen lähestyvä voittoputki on nyt 13 ottelun mittainen.